miercuri, 29 septembrie 2010

Spune NU violenţei în familie!


În spatele uşilor inchise

Violenţa domestică este o problemă care ne afectează pe toţi. O femeie din 3, indiferent de cultură, ţară sau poziţie socială va suferi un abuz fizic sau mental odată in viaţă. Asta inseamnă că indiferent dacă tu iţi dai seama sau nu, este foarte probabil ca cineva cunoscut să fie o victimă a violenţei domestice.

Ce este violenţa domestică?

Violenţa domestică presupune putere şi control. Cel care abuzează se simte puternic şi important cand răneşte o altă persoană. Şi nu intotdeauna este implicată violenţa fizică, cateodată abuzatorul controlează situaţia prin intimidare şi ameninţare. Dar orice ar spune cel care abuzează, nu există scuză pentru violenţa domestică. Toate tipurile de abuz sunt dăunătoare, iar victima nu trebuie niciodată invinuită.


Cei mai mici sunt cele mai mari victime ale violenţei in familie!

In 2006 am format un parteneriat cu UNICEF şi Secretariatul General al Naţiunilor Unite pentru a publica primul studiu global despre efectele violenţei domestice asupra copiilor. Rezultatele au fost cutremurătoare.

Pentru prima dată au fost investigate efectele acestei probleme. Ceea ce am descoperit ne ajută să inţelegem de ce efectele violenţei domestice reprezintă o problemă atat de serioasă pentru cei afectaţi şi de ce pot impactul asupra lor poate dura ani de zile.

Iată o parte dintre efecte:

Incetinirea dezvoltării emoţionale, sociale şi chiar fizice.
Probleme şcolare, concentrare defectuoasă şi abilităţi scăzute la citit.
Probleme de comportament şi personalitate, inclusiv depresie şi urinare in pat.
Probleme de interactivitate socială şi in a-şi face prieteni.
Abilitate scăzută in rezolvarea problemelor, recurgand deseori la un comportament agresiv şi violenţa fizică.
Violenţa domestică afectează viaţa femeilor şi copiilor in toate ţările lumii. Acesta este şi motivul pentru care noi organizeazăm această campanie la nivel de ţară, încercand sa scoatem această problemă din spatele uşilor inchise.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu